Pesäpuu ry

Arvot meissä -korttipakka. 42 korttia, tarrat & ohjekirja.

Kuvitukset: Riikka Ahlfors
Taitto: Lahja Kallinen

Lue lisää:
Arvot meissä -korttien avulla voimme pohtia asioita, jotka ovat meille merkityksellisiä ja tärkeitä: Mitkä asiat edustavat meille hyvää? Mitä asioita haluamme vaalia omassa itsessämme? Mitä arvostamme kanssaihmisissä, yhteiskunnassa ja maailmassa?

Arvot meissä -korteilla työskentelyn tavoitteena on kirkastaa elämän suuntaa ja sitä kautta lisätä ihmisten ja yhteisöjen hyvinvointia.

Arvot meissä -kortit ovat syntyneet nuorten Kokemuskuulijat-kehittäjäryhmässä ja ne on testattu Pesäpuun X-ketju-hankkeen toimintaan osallistuneiden nuorten, nuorten aikuisten, kokemusasiantuntijoiden ja ammattilaisten kanssa. X-ketju-hankkeen ensisijaisena kohderyhmänä on lastensuojelun sijaishuollossa kaltoinkohdelluiksi tulleet henkilöt, joiden mukaan ”omien arvojen ja arvomaailman takana pitää seisoa. Arvot ohjaavat elämässä eteenpäin ja ovat kantava voima. Vastoin omia arvoja toimiminen aiheuttaa kuormitusta ja stressiä. Arvoja on hyvä tarkastella aika-ajoin.”

Kortit sekä niiden ohjekirja sisältävät ruotsin- ja englanninkieliset käännökset. Korttien arvot on saatavilla myös tarroina.


Katso lisää:
Arvot meissä -korttien tarinaan, käyttöön, ja arvotyöskentelyyn katsomalla X-ketjun järjestämän Arvot & aamukahvit -webinaarin nauhoite täältä. 16.11.2020 järjestetyssä webinaarissa kuultiin korttien kehittäjäryhmää Kokemuskuulijoita, Suomen Akatemian tutkijatohtoria Jarno Hietalahtea, korttien kuvittajaa Riikka Ahlforsia sekä hyvinvoinnin asiantuntijaa Lasse Seppästä arvojen merkityksestä elämässämme. Webinaaritallenne on tekstitetty.

Kortit voi ostaa täältä:
https://verkkokauppa.pesapuu.fi/product/195/arvot-meissa--kortit

2020
 
© 2022 Lahja Kallinen